Menu
Winkelwagen 0

Mag je een boeddha zelf kopen?

Geposted door Eva van Heidelberg op

Mag je een boeddha zelf kopen?

We krijgen van klanten vaak de vraag of je een boeddha voor jezelf mag kopen. Mensen hebben hier namelijk verschillende meningen over. De een zegt dat het ongeluk brengt en de ander zegt dat het eigenlijk niks uit maakt.


Waarom zou het ongeluk brengen?

Niemand weet echt zeker waarom dit wordt gezegd. Waarschijnlijk komt het omdat je geen cultuur-historische voorwerpen mag uitvoeren is Zuidoost-Azië. Boeddha beelden dus ook. 

Dit verhaal zou ook kunnen zijn ontstaan omdat rijkere mensen in China vroeg boeddha beelden gaven aan de armen die ernstig ziek werden. Als deze mensen weer beter waren, gaven ze de beelden weer terug. 

Want een boeddha is niet simpelweg een product. Je gebruikt het om je geloof uit te oefenen. Al is het voor veel mensen tegenwoordig puur decoratief. 

Het is eigenlijk wel komisch dat een boeddha ongeluk zou brengen terwijl het symbool staat voor staat voor geluk, voorspoed, goede gezondheid, liefde, bescherming, het verkrijgen van inzichten en saamhorigheid.

Dus hoewel het altijd leuk is om een beeld cadeau te geven. Kunnen we met zekerheid zeggen dat het geen ongeluk brengt om er een voor jezelf te kopen.


Deel deze postNieuwere post →


Laat een reactie achter